Okategoriserade

Välja barnvagn för första gången

Är du förstagångsförälder kan det vara svårt att veta vilken vagn du ska välja. Det finns mycket att tänka på och en vagn passar inte alla. Det viktiga är att du utgår från dig själv och din egen vardag. Det är skillnad på att bo i lägenhet i stan fem våningar upp med hiss än att bo på landet. Likaså om du går mycket i butiker eller tar långa vandringar i naturen. Vilken livsstil du har och din egen fysiska förutsättning är avgörande för vilken vagn som passar bäst.

Aktiv livsstil

Många vill fortsätta med sitt aktiva liv även efter att barnet är fött. En vagn lämpad för detta är trehjulingen. Det är en vagn som fungerar bra vid jogging och har ett vridbart hjul fram, som du låser när du joggar. Vagnen är byggd för att klara ojämnheter i marken och den är lätt att köra. En del vagnar har så att du kan byta mellan sittdel och liggdel. Även modeller för två barn finns. Dock ska du tänka på att en trehjuling är instabilare i sidled och barnet växer oftast ur den fortare.

Tvillingvagnen

Tätt mellan barnen eller tvillingar, då är det en tvillingvagn du ska välja. Tvillingvagnar finns även som syskonvagn, vilket innebär att du kan ha både en sittdel och en liggdel i vagnen samtidigt. Barnen kan antingen sitta bredvid varandra och du kan ha liggdelen vänd mot dig medan det större barnet kan sitta och titta framåt, eller så kan de sitta bakom varandra och även här är det bra om du kan vända på delarna. Det finns varianter där du har ett barn under det andra, men oftast tycker barnet längst ner att det inte är så roligt, och det är ganska långt att böja sig varje gång.