Sommarklänningar

Sommarklänningar är klänningar som är speciellt anpassade för sommaren. Dessa är ofta tillverkade av mer svalkande material så som viskos, polyester och bomull. Det vanligaste är att en sommarklänning är kort men de kan också vara långa så länge som materialet är lätt och lämpar sig för varmare väder. Klänningarna kommer i många olika varianter och det finns flera typer av sommarklänningar som passar för samtliga ändamål.

Vanliga sommarklänningar

Den vanligaste sommarklänningen är den korta klänningen i något av de ovannämnda materialen. En sommarklänning kan ha olika färger och mönster, detta varierar beroende på vad som är mode för säsongen. En sommarklänning kan du bära vid de allra flesta tillfällena men de lämpar sig inte lika bra vid tillställningar med strikta restriktioner. Oftast är det ett enkelt plagg som är lätt att bära.

Sommarklänning för fest

Vill du bära en sommarklänning till festen så går det alldeles utmärkt. Det passar till grillkvällar, utekvällar, kalas eller midsommar. Midsommarafton är troligen den dagen på året då flest människor bär sommarklänningar. Klänningen kan finnas i olika material och även i olika mönster och färger. Klänningar har varierande passform och kan framhäva ens figur, men också dölja det man inte vill att andra ska lägga märke till. En bra regel att förhålla sig till är, ju finare tillställningen är desto mindre hud ska klänningen visa.

Strandklänningar

En strandklänning är en klänning som du är speciellt lämpad för att bära på stranden. Denna klänning är ofta av ett tunt material så som polyester, och det är heller inte ovanligt att klänningen är något genomskinlig. En strandklänning kan vara både en lång eller kort klänning som är lätt att bära och bara dra över sina badkläder. Klänningen är främst anpassad för stranden och semestern och är kanske inget du väljer att använda på fest. Dock finns det väldigt många vackra strandklänningar. Klänningarna kan ha slits, öppna ryggar och olika skärning vid halsen.