Ekologisk hudvård

Vikten av att använda ekologisk hudvård för att få en fin och frisk hud

Något som blivit populärt de senaste åren är att använda sig utav ekologiska produkter. Detta då vi har börjat inse vikten av att inte utsätta vår miljö, kropp och hud för fler onödiga kemiska obalanser än vad som redan existerar.

Det är viktigt att ta hand om kroppen både från insidan och ut, men om du äter ekologiskt och fortfarande använder dig utav hudvårds-produkter innehållande syntetiska kemikalier kommer detta inte att hjälpa. Då huden absorberar det du applicerar är det viktigt att använda sig utav naturliga produkter. Detta gäller allt från duschcrème, till smink, parfym och salvor. Att inte utsätta huden för mer kemikalier, än de som redan existerar i luften kan spara dig några år. Med andra ord, det kan göra att du se mycket yngre ut genom att slippa få torrhetsrynkor till exempel orsakade av kemikalier. Förutom att ta hand om dig själv, stöttar du även ett hållbart samhälle och en bättre miljö som leder till en fin framtid till den framtida generationen.

Då många använder sig utav en hel del hudvårdsprodukter varenda dag, är det viktigt att se vad våra produkter innehåller. Ett konserveringsmedel kallat formaldehyd kan öka risken för nervskador, precis som att vissa mascaror innehållande kvicksilver kan. Dessutom ökar risken för allergier när man använder produkter som inte är ekologiska. Ekologisk hudvård innebär att produkten är tillverkad av ekologiskt odlade råvaror, till exempel oljor från grödor som har odlats utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Dock varierar andelen ekologiska råvaror och det är därför viktigt att titta på de olika märkningarna som finns för ekologiska produkter.

Tips på vad du kan göra:

  • Välj produkter som är ekomärkta, miljömärkta eller naturprodukter.
  • Använd ekologiska parfymer, för att undvika alla onödiga kemikalier.
  • Använd produkter som inte är testade på djur.
  • Gör din egen skönhetsvård hemma, av produkter från naturen.