Garderob på kredit

Köpa kläder på kredit eller genom att låna

Att köpa kläder på kredit har blivit allt vanligare och många företag erbjuder köp på kredit. Flertalet företag erbjuder även sina kunder att dela upp sina betalningar när de handlar online. Det finns flera valmöjligheter för konsumenter att handla på kredit. Det vanligaste betalningssättet är faktura och då har du oftast två veckor på dig att betala. Du kan även flytta fram din betalning om du inte har möjlighet att betala på utsatt datum, du kan generellt bara göra detta en gång per faktura. Du kan även välja att göra köpet på avbetalning men var då uppmärksam på att villkoren och avbetalningstiden skiljer sig åt mellan olika fakturabolag och vissa lägger även på ränta på köpet.

Det finns även möjlighet att köpa kläder genom att låna pengar men dessa lån har ofta höga räntekostnader och innebär att kostnaden för lånet blir högre om du dröjer med att betala tillbaka. På Creddit.se kan du jämföra olika snabblån.  Innan du lånar ska du fråga dig om du har möjlighet att betala av lånet och tänka på att återbetalningstiden inte bör överskrida den användbara livslängden av köpta varor. Om du mot förmodan vill handla kläder genom att låna ska du tänka på att ta ett lån med fast ränta och vara medveten om andra eventuella dolda avgifter som kan tillkomma och att alltid betala i tid för att undvika onödiga inkassokrav som kan bli kostsamma.

Risken med att handla på kredit eller genom lån är att man köper mer än vad man har råd med, eller inte har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. Detta kan få kostsamma konsekvenser. Det allra bästa alternativet om man vill handla på kredit är att använda sig utav faktura som betalningsmetod. Då har du generellt 14 dagar på dig att betala tillbaka. Du kan då i lugn och ro prova dina kläder hemma och avgöra om du ska behålla dem eller inte.