Smycken

Planerar du en förlovning eller är det kanske ett bröllop som stundar? Då kanske du vill veta vad du bör tänka på när du ska välja ring!

I Sverige är den vanligaste traditionen att både mannen och kvinnan bär en förlovningsring och vid vigseln får kvinnan, och ibland även mannen, en till ring som är mera utsmyckad. De här traditionerna håller däremot på att ändras och många väljer att ha en mer utsmyckad förlovningsring, till exempel med en stor sten/diamant och sedan en lite mer diskret vigselring. Det här är så klart ett beslut som är upp till varje par och ni gör det ni känner passar er bäst!

Det som kanske är ännu viktigare att tänka på vid köp av förlovning eller vigselring är komforten av ringen eftersom man vanligtvis bär den på fingret hela tiden. Har man små fingrar så är det oftast mest bekvämt att ha en smalare ring. Det kan också vara bra att ha en plan redan när man väljer förlovningsring på hur man vill göra med vigselring, eftersom många har för små händer för att ha två breda ringar. Det är också bra att fundera på vilket material man vill ha så att ringarna matchar, vissa vill att det ska vara samma material medan en del tycker att det är fint att kombinera exempelvis gult och vitt guld. Gillar man inte guldfärgen utan kanske egentligen mest gillar silver, men vill ändå ha en mer exklusiv känsla till dessa ringar, så kan vitt guld eller platina vara ett alternativ.

I slutändan så är det ni som par som måste känna vad som känns bäst för er, det är trots allt ni som ska bära ringarna, det finns inget rätt eller fel!