Mode

Hur du skapar din egen Streetwear-outfit

För att skapa din egen streetwear-outfit, börja med att identifiera din målgrupp och stil. Du kanske till exempel vill rikta in dig på en exklusiv marknad med mer exklusiva kläder eller luta dig mer mot sportkläder än punk och utelämna grymma element. Det är viktigt att spegla målmarknaden och representera ditt varumärke korrekt.

Jackor

Om du letar efter en streetwear-look kan du skapa din egen med några viktiga ytterplagg. En pikétröja med öppen front är ett klassiskt val, medan en jeansjacka eller casual kavaj också kan fungera som en mångsidig jacka. Om du letar efter en extra touch, överväg att lägga till en hatt till din look. En klassisk baseballkeps eller en mönstrad bucket-hatt kan fullända looken. Och glöm inte att avsluta din streetwear-outfit med enkla kedjor och en klocka.

Ett annat populärt val för streetwear är de sönderrivna jeansen och slitna denimen, som är perfekta för att lägga till lite kant till en outfit. En annan mångsidig pjäs är en raglan-t-shirt, som är en mångsidig pjäs för dagligt bruk och gör ett uttalande. Dessa finns ofta i svart eller vitt och har en ribbad fåll och ärmslut för komfort och bra passform. Sneakers är en annan stapelvara i streetwear-stilen.

Hattar, kepsar och bandanas

Huvudbonader är en populär accessoar som är väldigt efterfrågad på dagens modemarknad. Förutom att förstärka din personliga stil är huvudbonader även funktionella och praktiska. Det ger extra komfort och ökar din prestation på planen. Dessutom främjar det god fysisk hälsa. Som ett resultat blir huvudbonader mer framträdande i herrklädersindustrin. Den intensiva sommarsäsongen har stimulerat efterfrågan på huvudbonader som t.ex. bandanas/snusnäsdukar.

Huvudbonader har blivit en viktig del av streetwear-modet. Kangol-kepsar blev populära bland rapstjärnor som LL Cool J på 80-talet och blev en viktig del av hiphopkulturen på 90-talet. Dessutom var de med i flera av den tidens framstående filmer. Till exempel, i filmen ”New Jack City” från 1991 porträtterar Wesley Snipes knarkbaronen Nino Brown. Filmen visar flera medlemmar ur hans gäng som bär en Kangol-keps med sin logotyp på.

Byxor

Streetwear är mer än bara en klädstil – det är en identitet. Det handlar om hur du väljer att uttrycka dig och hur du känner. Streetwear är inte för alla, och bara de som har fördjupat sig i kulturen kan verkligen bära det bra. Ändå, om du är intresserad av att skapa din egen streetwear-outfit, här är några tips för att komma igång.

En nyckelingrediens i streetwear är lager. Detta koncept är enkelt, men de flesta vet inte hur man gör det korrekt. Nyckeln är att bära tunna lager på insidan och tjocka lager på utsidan. På så sätt kan du förhindra att byxorna känns för tajta. Lager ger din outfit ett unikt utseende och håller dig varm i alla väder.